Expeditionen flyttad

Under december månad har Missionsällskapet Bibeltrogna Vänner flyttat sin expedition i Stockholm från Upplandsgatan till lokaler i anslutning till Roseniuskyrkan och Gränden vid Smala Gränd.Vi ställde några frågor angående flyttningen till Irma Andersson, som arbetar på expeditionen: Hur går det med flyttningen?

Bra, den är redan avklarad. I dag, på Luciadagen, körde Sam-Arne Nilsson det sista i sin bil hit till Smala Gränd. Ingegerd Johansson och jag arbetar redan för fullt bland kartonger, fast termometern visar bara plus 16 grader.

Varför har expeditionen flyttats?

Det var faktiskt inte för att jag skulle få närmare till jobbet, utan det har länge funnits önskemål att få verksamheten samlad till Smala Gränd. Dessutom behövde MBV pengar till pensionsåtaganden och behövde därför sälja lägenheten.

Hur länge har MBV haft sin expedition på Upplandsgatan?

Sedan 1913 (alltså under nästan hela den tid MBV existerat).

Det måste ha samlats mycket under alla år på Upplandsgatan. Vad gör ni av allt?

Det mesta tog vi med oss, en del kördes till tippen och lite hamnade på Vikbolandet. Det kommer att bli en andra bortsortering, när c:a 80 ännu icke uppackade banankartonger ska öppnas.

Vilka är ni som kommer att samsas om de nya lokalerna?

Ingegerd Johansson, ekonomiansvarig, Marcus Hector, ordinarie predikant i Roseniusföreningen, och jag i egna rum; Sam-Arne Nilsson och Hans Bjärslinde delar rum, liksom Roland Gustafsson och Carlåke Söderlind.

Hur är de nya lokalerna – bättre, fräschare? Har de renoverats/byggts om?

Under Harald Waldemarsons ledning är nästan allt omgjort; nydragna gas-, el- och vattenledningar, nya fönster, dörrar, golv osv. Vi kommer att få det verkligt toppenfint! Det återstår dock en del att göra. Vi har ännu inte något kök eller någon toalett, men som tur är har vi nära till Gränden.

Intervju: Fredrik Carlsson

Foto: lightstock.com / Tina Vanderlaan