Kort och gott

Konfirmation i Roseniuskyrkan

Söndagen den 14/12 konfirmerades Victor och Caroline Gabriel i Roseniuskyrkan, Smala Gränd 5, Stockholm. Båda döptes som katoliker i Ungern och är sedan en tid svenskar. Under semestrar på Missionsgården Strandhem i Örkelljunga har en önskan om att få konfirmeras i den lutherska tron växt sig allt starkare. De har under hösten fått undervisning av Markus Hector, pastor i Roseniuskyrkan. Konfirmationen skedde i samband med högmässan, som leddes av Lars-Åke Nilsson, Åsljunga, och konfirmationspräst var komminister Lars Borgström, Stockholm.

MARKUS HECTOR 

 

Hjelmsjö missionskrets upphör

I samband med söndagsgudstjänsten i Örkelljunga missionshus den 7/12 berättade Hjelmsjö missionskrets ordförande Ove Bengtsson att de få kvarvarande medlemmarna beslutat att inte längre ha några egna samlingar och därmed också att avyttra sitt missionshus. Fastighetsförsäljningen inbringade 426 000 kronor, vilka som gåva fördelats lika mellan Ev.-Luth. Missionsföreningen i Örkelljunga (ELM), Missionsgården Strandhem och Missionssällskapet Bibeltrogna Vänner. Hjelmsjöborna kan fortsättningsvis ha sitt andliga hem i ELM:s missionshus i Örkelljunga.

ROLAND GUSTAFSSON 

 

Renovering inspirerade till engagemang

På Lutherska kapellet i Umeå, mer känt som ”Pilgatan”, händer det mycket. Den ansiktslyftning som gjordes i källarlokalen förra vintern har inspirerat till engagemang. Förutom traditionella kvällsmöten och gudstjänster har det ordnats arrangemang som auktion, höstfest och julgröt. Även om de flesta besökarna är ungdomar, har samlingarna – förutom uppbyggelse och missionsintäkter – fått skapa en fin gemenskap mellan generationerna. Uppskattade är också de bibelstudier som ungdomarna samlas till varje onsdagskväll – tack till Gud för hans välsignelse över ”Pilis”!

LINNEA ÅSTRÖM

Foto: lightstock.com / Tina Vanderlaan